Beleidsontwikkeling
Identiteit als bindende kracht voor gemeentelijke beleid
The Missing Link ontwikkelt gemeentelijk beleid met identiteit als uitgangspunt. Reden voor u om dit op te pakken kunnen zijn de erfgoedwetgeving, maar ook de Omgevingswet. Dit beleid kan specifiek voor erfgoed worden uitgewerkt of gemeentebreed in de vorm van een omgevingsvisie.
Integraal erfgoedbeleid
Gegevens over erfgoed zijn doorgaans vastgelegd in lijsten, kaarten en vergunningsvoorschriften. Maar hoe koppelt u die gegevens aan de ambities van uw gemeente op economisch, sociaal-cultureel en ruimtelijk gebied? En hoe creëert u draagvlak bij de bewoners voor uw omgevingsplannen?
De verschillende erfgoedwaarden in de gemeente vormen een gezamenlijk verhaal. Daarom benaderen wij het erfgoed niet objectgericht, maar gebiedsgericht. De waardering van de erfgoedwaarden gebeurt niet enkel sectoraal, maar wordt ook integraal gewogen. Het betrekken van burgers is één van de pijlers om breed gedragen erfgoedbeleid te maken. Daarbij maken we de historische identiteit van een gebied of gemeente tot speerpunt voor een aantrekkelijke positionering. Hiermee fungeert het als kompas voor de beleidsvorming op andere terreinen.
Omgevingsvisie
In de omgevingsvisie kan de identiteit gemeentebreed worden ingezet. Door de identiteit van de gemeente als uitgangspunt te nemen, overstijg je de beleidssectoren. Zo wordt de omgevingsvisie daadwerkelijk integraal.
meer weten over de omgevingsvisie?