open dag

Drukke open dag in Dalfsen

Vorige week was het druk op de open dag bij de opgraving in Oosterdalfsen. Het was mooi weer en een groot aantal bezoekers kwam het veld in. Archeologen verzorgden rondleidingen en voor de kinderen was er een stortsafari.

Oosterdalfsen wordt een nieuwe wijk in Dalfsen. In het gebied liggen vindplaatsen van duizenden jaren terug. Voordat de bouw begint is er tijd voor archeologisch onderzoek. The Missing Link is de directievoerder namens de gemeente en we verzorgen samen met anderen dat het verhaal ook bekend wordt.

Tijdens de open dag konden bezoekers tussen de sporen uit de IJzertijd, Romeinse Tijd en Middeleeuwen lopen. Midden in het gebied loopt ook nog een historische weg met karrensporen. Kinderen konden hun schep meenemen en naar hartenlust schatgraven in de stortsafari. Met hun mooiste vondsten konden de kinderen op de foto en de winnaar is bekend gemaakt in de blog van de projectleider van de opgraving op de website van de gemeente. De stortsafari was zo’n succes dat veel ouders ’s middags nog een keer terug moest komen. Het was een zeer geslaagde middag en wij willen dan ook iedereen bedanken voor hun interesse en bezoek aan de opgraving.