Initiatieven voor de Rotte

Gisteren hebben we met veel trots de brochure en website voor de Rotte gepresenteerd! Vanaf februari hebben we voor de Stichting Plezier Rivier de Rotte en het Recreatieschap Rottemeren gewerkt aan het project Verhaallijnen. Het resultaat is gisteren enthousiast ontvangen door lokale ondernemers en belanghebbenden.

Doel is de rivier de Rotte in samenhang met haar omgeving te positioneren, te profileren en te branden als één gebied. We hebben onze methode hier ingezet en de gebiedsidentiteit naar boven gehaald. Deze gebiedsidentiteit hebben we verbeeld in verhaallijnen. Zo maken we de prachtige verhalen die zich hier hebben afgespeeld op een aansprekende wijze toegankelijk voor ondernemers in het gebied.

Op basis van een inventarisatie van erfgoed, economie en ruimte hebben we een toekomstperspectief voor het gebied geschreven. De verhaallijnen staan hierin centraal. Daarnaast hebben we een website voor ondernemers gelanceerd, waar zij inspiratie vinden om nieuwe initiatieven te lanceren. Gisteren zijn we meteen met de producten aan de slag gegaan. In een workshop is gewerkt aan nieuwe initiatieven voor de Rotte op basis van de verhaallijnen. Daar kwamen mooie ideeën uit die direct werden verzilverd in nieuwe partnerschappen. Een zeer vruchtbare dag met een mooi resultaat!

Voor meer informatie over dit project, kijk op www.derotte.nl. Hier kun je ook het Ontwikkelperspectief met de verhaallijnen downloaden.