Leusden, Maanwijk

Gedragen identiteit van de plek voor Maanwijk Leusden

In Leusden-Zuid maakt Heijmans Vastgoed plannen voor de ontwikkeling van woonwijk Maanwijk. Met de nieuwe wijk wil zij aansluiten op het dorpse woonmilieu van Leusden en de omliggende groene, landschappelijke omgeving. Heijmans wil de nieuwe woningbouwlocatie onderscheidend ontwikkelen en op de kaart zetten door de kwaliteit van het gebied en de identiteit van de plek te benutten.

The Missing Link heeft hiervoor het ‘verhaal van de plek’ geïnventariseerd en verhaallijnen opgesteld om de positionering van Maanwijk aan te scherpen en te wortelen op de plek. In een kernwaardensessie, met deelnemers van Heijmans en de gemeente Leusden, hebben we met een beeldende presentatie het verhaal van de plek verteld waarna we in een spelvorm aan de slag zijn gegaan met de kernwaarden van de plek. Tot slot hebben we de door The Missing Link opgestelde verhaallijnen voorgelegd. Met de verhaallijnen hebben we het verhaal van de plek aan de agenda van de plek gekoppeld en verbeeld in een moodboard.

Voor de ontwikkeling van de locatie Maanwijk bestond de behoefte aan één, duidelijk omschreven beeld van de wijk. Wat is onze gezamenlijke (Heijmans en gemeente) droom van de plek? De kernwaardensessie heeft ervoor gezorgd dat uit alle individuele ideeën één gezamenlijke identiteit voor de locatie is ontstaan. Een heldere definiëring van het verhaal van de plek. Geworteld vanuit historisch perspectief en gedragen door zowel Heijmans als de gemeente. Kortom: een ideale basis voor de verdere planuitwerking en vermarkting.

Dennis van de Ven (Heijmans Vastgoed)

Opdrachtgever: Heijmans Vastgoed

Producten: verhaal van de plek, verhaallijnen, kernwaardensessie

2018