Op gebiedssafari door de Zwinstreek

16 APRIL 2019

THE MISSING LINK

Begin april was het zover; d

de aftrap van een nieuw project in de Zwinstreek. Met de ondersteuning van The Missing Link wil de provincie West-Vlaanderen samen met stakeholders en lokale ondernemers de identiteit van de Zwinstreek bovenhalen en deze als basis gebruiken om het gebied toeristisch beter op de kaart te zetten. Een 3-daagse gebiedssafari luidde de officiële start van het project in.

Welke plaatsen en of trekpleisters bepalen de Zwinstreek en welke verhalen verbinden deze locaties? Met deze vragen in ons achterhoofd vertrokken we na de startvergadering in Maldegem richting Sluis en Cadzand. Onderweg kwamen we veel te weten over de historie en verschillende bezienswaardigheden van Strobrugge, Middelburg, Aardenburg, Sluis, Retranchement en Cadzand. Kanalen, stellingen, kastelen, kerken en de verschillende kreken die het gebied rijk is, kwamen allemaal aan bod. De tweede dag begon met een wandeling in Damme en werd vervolgd richting Oostkerke, Hoeke en het strand van Knokke-Heist. Op de laatste dag kwamen we in aanraking met echte streekproducten, zoals paptaart in Groede en paling in Sint-Laureins. De Zwinstreek is verrassend en veelzijdig, dat is zeker!

De 3-daagse safari was een mooie eerste kennismaking met deze streek en de ondernemers die er actief zijn. We kijken er dan ook erg naar uit om met deze mooie en uitdagende klus aan de slag te gaan.

Terug naar nieuwspagina

Waar kunnen we je mee helpen?

TML helpt je graag met archeologische projecten of erfgoedvraagstukken.
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

contact