Al meer dan 400 vondsten in Reuver!

Vorige week maandag is er in Reuver gestart met de archeologische opgravingen op het terrein van de nieuwe woonwijk Oppe Brik. Archeologen zijn bezig met het opgraven van resten van de prehistorische Steingroep. Deze groep mensen leefden in de Late Steentijd zo rond het jaar 3000 v. Chr. The Missing Link verzorgt in opdracht van de gemeente Beesel het management van de opgraving. Verder zorgen wij samen met o.a. Gemeente Beesel, Heemkundekring Maas- en Swalmdal en Aviso voor een open dag, een lespakket en bezoek aan de opgraving voor basisscholen en het Broekhin college.

Op de website van de nieuwe woonwijk Oppe Brik houden archeologen een blog bij over de werkzaamheden en belangrijke vondsten. Tot nu toe zijn er in totaal al meer dan 400 vondsten uitgekomen! Bij deze vondsten zitten onder andere een aantal scherven met een versiering die gemaakt is door middel van een touw dat in de nog natte klei werd gedrukt. Daarnaast zijn een bladspits, een bodemfragment, een pot spitskling (te vergelijken met een speerpunt) en de bekende spits in de vorm van een dennenboom (een pijlpunt) gevonden.

Tussen de opgravingen door zijn een aantal schoolklassen op bezoek geweest. Op deze manier kunnen de scholieren zien wat archeologie nu eigenlijk inhoudt en hoe een opgraving in zijn werk gaat. Tijdens het bezoek van de laatste klas was ook een filmploeg aanwezig. Zij hebben opnames gemaakt van de rondleiding voor de schoolklas en hebben naast een interview ook een aantal shots gemaakt van de opgraving.

Voor diegene die de voortgang van de opgraving  willen volgen is er een live webcam op de website van Oppe Brik. Daarnaast kunnen geïnteresseerden op 10 oktober een kijkje komen nemen bij de archeologische opgraving op het terrein van Oppe Brik. Gedurende de open dag vindt er twee keer een rondleiding plaats. De eerste ronde start om 13.30 uur en om 15.00 uur gaat ronde 2 van start.

Meer informatie : www.oppebrik.nl