TimeTravel Europe

TimeTravel Europe opgericht

TimeTravel Europe is opgericht. Wij willen het bezoeken van historische locaties aantrekkelijker maken door er een dimensie aan toe te voegen met innovatieve technieken. TimeTravel Europe is opgericht als onderdeel van The Missing Link.

Van de 27 meest bezochte plekken in Europa zijn er 20 historische locaties. TimeTravel werkt aan een serie apps die de geschiedenis van een historische locatie ter plaatse tot leven wekken, waardoor het bezoeken van zo’n plek tot een prikkelende ervaring wordt. De extra dimensie die door de apps wordt toegevoegd zal de locaties aantrekkelijker maken, met grotere aantallen bezoekers als resultaat.

TimeTravel maakt drie typen apps. Deze apps bieden, in toenemende mate van complexiteit, een “venster op het verleden” “Windows- met een 360° panorama van de plek in het verleden; een “visioen van het verleden” “visions-: een augmented reality waarbij tegelijkertijd de huidige en de historische situatie getoond worden; en tenslotte een “beleving van het verleden” experience- waarbij de bezoeker ter plaatse ondergedompeld wordt in de geschiedenis van de plek met bewegende personages uit het verleden.

Bij de oprichting van TimeTravel Europe zijn zes partijen betrokken. Deze partners hebben een sterk verschillende achtergrond, en brengen ieder hun eigen specialismen mee zoals archeologie, geschiedenis, landschap, communicatie, ICT, visualisatie, 3D en social media, gaming en advertising. Voor het ontwikkelen van de apps is o.m. een innovatiesubsidie aangevraagd bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Binnenkort wordt een trailer van de eerste app uitgebracht. Die bevat een panoramische weergave van de Dam in Amsterdam, waarin een historische reconstructie getoond wordt van de situatie rond het jaar 1600.