Tweede bezoek aan Kota Lama, Semarang

Op 1 april 2016 vloog het team van The Missing Link naar Indonesië, voor een tweede bezoek aan de stad Semarang (op Java).  Dit bezoek volgt op een eerder bezoek in november 2015, toen we op verzoek van de Nederlandse ambassade naar Semarang reisden om de mogelijkheden en kansen van het erfgoed in de oude stad (Kota Lama) te inventariseren en te bespreken met lokale stakeholders. Terug in Nederland hebben we hard gewerkt aan een ontwikkelingsvisie voor Kota Lama. Deze ontwikkelingsvisie heeft vorm gekregen in een “shared vision-document”, waar ook de verhaallijnen instaan die we samen met de stakeholders hebben geselecteerd. Het document “A story voor Kota Lama” is te vinden op deze website.  Met dit document onder de arm gingen Ronald, Esther en Pauline weer op weg naar Semarang, dit keer om de ontwikkelingsvisie te presenteren aan de stakeholders.

In twee workshops ging het TML-team met de stakeholders aan de slag om concrete projecten bij de ontwikkelingsvisie te benoemen. Tijdens deze ‘initiatievenmarkt’ bleek opnieuw dat er veel betrokkenheid en passie bestaat bij de initiatiefnemers en bewoners van Semarang voor de herontwikkeling van Kota Lama. Mooi om te zien! De initiatieven worden verwerkt in de definitieve versie van de ontwikkelingsvisie.

Na de workshops reisde het team naar Jakarta, om daar nog met een aantal mensen te spreken. Zo brachten ze een bezoek aan de gouverneur van Midden-Java Ganjar Pranowo en spraken met hem over de ontwikkelingsvisie. De gouverneur gaf aan de betrokkenheid van The Missing Link bij het project erg te waarderen. Daarnaast spraken Ronald, Esther en Pauline nog met de cultureel attachee van de Nederlandse ambassade in Indonesië Ineke de Hoog en de stichting JOTRC (Jakarta Old Town Revitalization Corp).

Het bezoek aan Semarang was inspirerend en waardevol, een  mooie stap naar de herontwikkeling van Kota Lama.

Wil je meer lezen over Semarang en ons project? Kijk dan hier.
Kijk ook even op de Facebookpagina van dit project voor alle updates.