Verhaallijnen voor Omgevingsvisie Rotterdam

28 september 2020

Thessa Fonds

Een van de gave projecten waar onze adviseur Thessa Fonds de afgelopen tijd aan gewerkt heeft, was het ontwikkelen van de verhaallijnen voor de Gemeente Rotterdam. De gemeente stelt een omgevingsvisie op, waarbij de eigenheid van Rotterdam een belangrijke rol speelt. De stad staat voor de opgave om het stedelijk weefsel te behouden en te versterken waar nodig. De drie ontwikkelde verhaallijnen Metropoolstad, Havenstad en Mozaïekstad leveren daar de basis voor.

Centraal staat het koppelen van het Verhaal van de plek aan de agenda van de plek. Nieuwe ontwikkelingen moeten een bijdrage leveren aan de stad als geheel. Dat vergt inzicht in het stedelijk systeem; hoe het oorspronkelijk bedoeld is en hoe het hersteld of versterkt kan worden. Op die manier kan gebouwd worden aan een logisch vervolg op het Rotterdamse verhaal.

Na een aantal weken met intensieve brainstorms en schrijfsessies ligt er nu een mooie beschrijving van de Rotterdamse eigenheid, waar initiatiefnemers mee uit de voeten kunnen.

Meer over de Rotterdamse Omgevingsvisie >
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/omgevingsvisie/

Foto header: gemeente Rotterdam

Terug naar nieuwspagina

Waar kunnen we je mee helpen?

TML helpt je graag met archeologische projecten of erfgoedvraagstukken.
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Contact

Waar kunnen we je mee helpen?

TML helpt je graag met archeologische projecten of erfgoedvraagstukken.
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

contact