Willem Wever

The Missing Link bij Willem Wever

Oscar wilde weten hoe je aan een archeologische vondst kunt zien hoe oud deze is. Om achter het antwoord te komen ging hij samen met het kinderprogramma Willem Wever op onderzoek uit. Oscar en presentator van Willem Wever Jetske van der Elsen kwamen uit bij de opgraving Dalfsen Oosterdalfsen. De afgelopen maanden kwam deze opgraving in het nieuws door de vondst van een groot aantal prehistorische trechterbekers.

The Missing Link was de directievoerder namens de gemeente bij de opgraving. Samen met het bedrijf dat de opgraving heeft gedaan, ADC ArcheoProjecten, hebben we de vraag van Oscar kunnen beantwoorden.

In de aflevering leggen Charissa en Saskia van The Missing Link en Niels van ADC ArcheoProjecten verschillende dingen uit. Allereerst wordt aan Willem Wever uitgelegd hoe een archeoloog weet waar er vindplaatsen en vondsten in de grond zitten. Daarna wordt er uitgelegd hoe je kan zien hoe oud een archeologische vondst is.

Het is geweldig om via deze manier kinderen kennis te laten maken met archeologie en erfgoed. De aflevering van Willem Wever is zeer geslaagd en wij willen het programma bedanken voor het leuke item wat ze ervan hebben gemaakt.

De uitzending van 28 september is te zien via deze link. Het item met de vraag van Oscar begint op 14:20 minuten.