Project omschrijving

Strategisch beleidsplan voor toerisme en recreatie in de westhoek, België.

Projecten – Erfgoed

Projecten

Vraag

Na afloop van de honderdjarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog wil Westtoer de Westhoek opnieuw op een andere manier positioneren in Vlaanderen en Nederland. De ambitie is om van de Westhoek een topbestemming te maken voor korte vakanties en daguitstappen. Een bestemming die zich onderscheidt door een unieke beleving van het landschap, het grenzeloos bourgondisch genieten en de historie die in de Westhoek constant voelbaar en beleefbaar is.

Projecten

Oplossing

Met de toerismemakers in de Westhoek hebben we gezocht naar het unieke van de regio. Wat bepaalt haar aantrekkingskracht? Waarom laten toeristen zich verleiden om hier te komen? Door te zoeken naar hun drijfveren, konden we de essentie bepalen van waar de Westhoek voor staat. Op deze manier hebben Westtoer geholpen om het rijke verleden en identiteit van de Westhoek naar boven te halen.

“Grenzeloos genieten, daarvoor moet je in de Westhoek zijn.”

Resultaat

Uit gesprekken met medewerkers van streekmusea, gemeentes en provincie, maar ook uitbaters van bed & breakfasts, hotels en bierbrouwerijen zijn uiteindelijk drie verhaallijnen tot stand gekomen en verschillende projecten bedacht, die Westtoer als basis heeft gebruikt voor de strategische visie voor toerisme voor de periode 2018-2024.

Resultaat

Uit gesprekken met medewerkers van streekmusea, gemeentes en provincie, maar ook uitbaters van bed & breakfasts, hotels en bierbrouwerijen zijn uiteindelijk drie verhaallijnen tot stand gekomen. We hebben verschillende projecten bedacht, die Westtoer als basis heeft gebruikt voor de strategische visie voor toerisme voor de periode 2018-2024.

Portfolio

Bekijk foto’s van dit project

Waar kunnen we je mee helpen?

TML helpt je graag met archeologische projecten of erfgoedvraagstukken.
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

contact

Waar kunnen we je mee helpen?

TML helpt je graag met archeologische projecten of erfgoedvraagstukken.
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Contact