Terug in de tijd met de App Zaandam 1725

15 MAART 2019

THE MISSING LINK

Gisteren was het zover: de lancering van de App Zaandam 1725. Wethouder Natasja Groothuismink van de gemeente Zaanstad onthulde in het Czaar peterhuisje te Zaandam, de app waarin het Zaandam van bijna 300 jaar geleden in virtual reality te bewonderen is.

The Missing Link ontwikkelde in opdracht van het Zaans Museum en gemeentelijk archeoloog Piet Kleij de virtual reality app ‘Zaandam 1725’ waarmee u een kijkje kunt nemen in het Zaandam van vroeger. Olav Reijers  en Niels van den Berg waren donderdag namens The Missing Link in het Czaar Peterhuisje aanwezig om de nieuwe app te presenteren.

Vanwege de vele molens, de scheepswerven en de groen, blauw of geel geverfde huisjes trok de Zaandam bezoekers uit alle delen van Europa. De beroemdste tsaar aller tijden, Peter de Grote, was één van de eersten die Zaandam bezocht. Na hem volgende allerlei andere toeristen, van gewone Hollandse burgers tot Amerikaanse ingenieurs, Oostenrijkse prinsen en Russische grootvorsten. Zelfs keizer Napoleon bracht een bezoek  aan Zaandam. Op vier plaatsen in Zaandam ervaar je hoe Zaandam er in 1725 uit heeft gezien. Een van de vier plekken is De Krimp voor het Czaar Peterhuisje.

De animaties zijn gemaakt door Rob Westra van VizVis en de vormgeving van de app door Vr Owl.

Zaandam 1725 is nu gratis te downloaden in de App store en Google Play store.

Terug naar nieuwspagina

Waar kunnen we je mee helpen?

TML helpt je graag met archeologische projecten of erfgoedvraagstukken.
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Contact

Waar kunnen we je mee helpen?

TML helpt je graag met archeologische projecten of erfgoedvraagstukken.
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

contact